Все по-малко американски граждани подкрепят доставянето на оръжия за Украйна и

...
Все по-малко американски граждани подкрепят доставянето на оръжия за Украйна и
Коментари Харесай

Проучване на АП: Подкрепата в САЩ за пращане на оръжия в Украйна намалява. 43% не вярват на Байдън - Свят

Все по-малко американски жители поддържат доставянето на оръжия за Украйна и директното икономическо подпомагане, показват резултатите от   последното проучване на Центъра за проучване на публичните въпроси на Асошиейтед прес, съобщи Българска телеграфна агенция.

48% от американците казват, че утвърждават изпращането на оръжия, до момента в който 29 на 100 са срещу, а 22 % декларират, че нямат мнение по въпроса. През май 2022 година, малко след началото на войната, 60% от американските жители са казвали, че поддържат изпращането на оръжия на Украйна.

Що се отнася до даването на държавни средства непосредствено на Украйна, американците са съвсем поравно разграничени - 37% са съгласни, 38% не са, а 23% нямат мнение, сочи изследването на AP-NORC.

Републиканецът Джо Хернандес от Роклин, щата Калифорния, съобщи, че е мъчно човек да поддържа Съединени американски щати за великодушните военни разноски и икономическото съдействие с Украйна, в случай че доста американски общности не могат да се оправят с последствията от мигрантите, които влизат в Съединени американски щати през южната граница. 

Президентът Джо Байдън неведнъж e заявявал, че САЩ ще оказват помощ на Украйна " толкоз, колкото е належащо ". Представители на администрацията предизвестяват украинските управляващи, че търпението на мощно разделения Конгрес, а и на американската общност, към разноските за война без явен край е лимитирано. През 2022 година Конгресът утвърди към 113 млрд. долара за стопански, филантропични и военни разноски.

Проучването на АP-NORC сочи, че 19% от американците са уверени в уменията на Байдън за справяне със обстановката в Украйна, до момента в който 37% споделят, че не са изцяло уверени, а 43% нямат съвсем никакво доверие в него.

Мненията за метода, по който Байдън се оправя с войната, се разделят значително по партийна линия. Сред демократите 40% споделят, че имат огромно доверие в Байдън, че ще се оправи със обстановката, 50% имат известно доверие, а 9% - съвсем никакво. Сред републиканците 76% декларират, че нямат съвсем никакво доверие в президента.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР